11. oktoobril külastasid 4. klassi õpilased Hiimaa Köök ja Pagar OÜ ettevõtet Kärdlas.
Seoses 7.-13. oktoobril 2024 toimuva leivanädalaga kutsuti neljandaid klasse Hiiumaa Köök ja Pagar OÜ tootmisesse (http://www.hiiumaapagar.eelink opens on new page/) ekskursioonile ja leiva degustatsioonile.
Tootmise arendusjuht-tehnoloog Indrek Laaniste selgitas õpilastele, kuidas toimub leiva tegemise protsess ning millistest koostisosadest leib koosneb. Õpilased said teada, et leiva sisse tehakse erinevad augud ja mustrid selle tõttu, et leib pealt katki ei läheks küpsemise ajal ja selleks, et erinevad leivasordid lihtsasti teineteisest eristuksid. Samuti said nad teada, et Hiiumaa leib on oma pika ajaloo jooksul säilitanud oma populaarsuse inimeste seas. Hiiuma leib on käsitsi vormitud põrandaleib, mida valmistatakse väga vana koduse leiva retsepti järgi. Leiva teeb eriliseks ploomipovidlo, mis annab leivale omaseid maitsenüansse.
Kõige magusam osa päevast oli see, et õpilased said maitsta värskelt küpsetatud leiba. Samuti said nad teda, et värskelt küpsetatud viilutamata leiba saab igapäevaselt Hiiumaa Coopi kauplustest osta.